Balta Adea – La 50 Km de Arad

Localizare
loc. Adea, jud. Arad
La iesirea din Chisineu Cris spre Oradea, la cca. 2km, se face un drum la dreapta, spre loc. Adea; balta este situata chiar la intrare in localitate.

Prin pescuit in scop recreativ (odihnitor, reconfortant, relaxant) se intelege pescuitul efectuat cu undita. Pentru desfasurarea unei asemenea activitati, trebuiesc respectate urmatoarelor reguli:
1. Taxarea se efectueaza in momentul cand se intra in locatie.
2. Contravaloarea unui permis de pescuit este de 20 lei/zi/stand/ pescar(nu se taxeaza insotitorii). Pescuitul se organizeaza doar in weekend(V-D) pe timp de zi, iar pentru pescuitul pe timp de noapte, se organizeaza doar la cerere, in regim de concurs(minim 5 standuri).
3. Pentru fiecare taxa de pescuit achitata se admit doar 3 undiţe(beţe) cu maxim 2 carlige fiecare.
4. Cantitatea de peste inclusa in taxa de 20 lei, pentru un permis de pescuit de o zi, este de 1,3 kg de peste din cat.I (crap, amur, somn, somn african, salau, stiuca) si 2,5 kg din cat. II (caras, babusca, platica), cantitatea putand fi retinuta numai din propria captura. Daca se depaseste aceasta cantitate, pretul pentru pestele prins si retinut pentru a fi cumparat este urmatorul: -categoria I– 15 lei/kg (crap, amur, somn,somn african, salau, stiuca). -categoria II– 8 lei/kg (caras,babusca,platica ). Daca greutatea unui exemplar pescuit depaseste 3 kg, se va elibera – acesta fiind considerat reproducator. Va atragem atentia ca pescuitul recreativ trebuie sa fie si sportiv, aceasta insemnand ca exemplarele care sunt eliberate(cele care depasesc 3 kg ,cele subdimensionate ,etc)vor fi manipulate cu grija.
5. Pescuitul se practica de pe mal; este interzisa intrarea in apa, sub orice motiv.
6. Nadirea se face de pe mal. Nu se admit momeli insalubre.
7. Nu se admite pescuitul prin metode interzise de lege, ca de exemplu pescuitul cu ”grebla”, folosirea ”ariciului”, a carligelor de agatat etc..
8. Pestele prins va fi pastrat viu in juvelnice (exclus metalic!!!), astfel incat paznicul sau persoanele indreptatite sa poata elibera exemplarele necorespunzatoare.
9. Este interzisa ocuparea simultana a mai multor standuri de pescuit in baza unui singur permis de pescuit. (stand de pescuit= aprox.5 m pe mal.)
10. Pescarii se vor supune controalelor persoanelor autorizate.
11. Parasirea locului de pescuit se va face prin punctul de acces si numai dupa efectuarea controlului pestelui retinut. Pescarii sportivi care nu respecta aceasta regula nu vor mai fi primiti la pescuit.
12. Pescarii sportivi si insotitorii sunt obligati sa intretina curatenia generala a locului de pescuit In acest scop vor fi folosite locurile special amenajate. Nu se vor afecta faneţele din apropierea apei si nu se vor taia sau rupe arborii.
13. Parcarea masinilor se va face in incinta amenajarii, intr-un spatiu special amenajat in imediata apropiere a baltii.
14. Detinatorii de caini sunt obligati sa isi controleze in permanenta animalele, astfel incat sa se asigure siguranta persoanelor care circula pe malul apei.
15. Comportamentul va fi civilizat si corespunzator scopului recreativ, cu urmatoarele precizari:
• Copii vor fi supravegheati si in locurile de joaca special amenajate (groapa cu nisip,topogan,hinta,etc)
• Nu se va consuma alcool in exces.
• Limbajul si volumul vor fi adecvate.
• Muzica nu va deranja celelalte persoane aflate la pescuit.
• Nu se va face focul decat cu acceptul personalului si in spatiile deja stabilite. Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza disciplinar – cu excluderea de la pescuit, material sau penal, dupa caz. Autoritatile competente (Politia, Jandarmeria) colaboreaza cu detinatorul amenajarii pentru buna desfasurare a acestei activitati. Personalul amenajarii este exonerat de orice raspundere privind eventualele incidente, accidente sau alte intamplari care ii afecteaza in vreun fel pe cei intrati in amenajarea piscicola, indiferent de cauza/cauzator. Acest regulament a fost intocmit respectand legislatia in vigoare, L 192/2001, L298/2004, OU 60/2004, L319/2006, OUG 23/2008, personalul baltii avand competenta pentru aplicarea acestora pe teritoriul amenajarii piscicole.

Contact: de vineri pana duminica la telefon 0744547274 – Erdős Alexandru.

Taxa/Permis pescuit
60lei/zi/stand/pescar

Specii existente:
specii comune

Contact: 0744547274

Localizare GPS: 46°33’10.1″N 21°34’24.9″E

 

0 0 vote
Article Rating
Horoscoape Romania
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
error: Content is protected !!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x