Balta Moara Vlasiei 2 – La 26.81 Km de Bucuresti

Moara Vlasiei 2 se afla pe valea Cociovalistei, din care se si alimenteaza, fapt benefic pentru populasia piscicola ce beneficiaza de apa oxigenata a raului. Suprafata totala de 28 ha a acumularii este imparsita in doua, balta de crap care are 17 ha si zona asa-numita salbatica, de 11 ha. Lungimea totala a balstii este de circa 2 km. adancimea apei variaza intre 2 si 4 metri, fundul este in general malos si nu exista arbori scufundasi. Malurile sunt inierbate avand pe alocuri palcuri de stuf si papura. accesul la apa este facilitat de drumul pietruit amenajat pe malul drept, drum ce se mensine in condisii foarte bune si pe ploaie.

Crapul romanesc este la putere. Recordul balsii la crap este un exemplar de 22 de kilograme, caruia i se alatura capturi frecvente cu greutasi ce variaza intre 10 si 20 kg. Cele mai frecvente capturi au greutasile cuprinse intre 3 si 10 kilograme. alaturi de crap, balta are si somn, caras, stiuca si salau. Somnul record a cantarit peste 40 kg, iar carasul ajunge adesea la 1-1,2 kg. stiuca, desi mai rar pescuita, a atinds recordul de 8 kg, iar salaul 4 kg.

Popularile au devenit o tradisie pe Moara Vlasiei 2, in ultimii cinci ani introducandu-se in medie anual cate 10 tone de crap romanesc, fara ca balta sa fie navodita in ultimii noua ani. Moara Vlasiei 2 este, de asemenea, cunoscuta pentru concursurile de pescuit la crap care se bucura de o participare sussinuta si atrag un numar considerabil de pescari experimentasi.

Facilitasi si perspective
Pentru sezonul urmator se preconizeaza delimitarea a 7-8 standuri de pescuit amenajate cu pontoane de lemn, in partea de la intrarea dinspre dig, si deschiderea la pescuitul de 24 de ore a porsiunii dinspre padure. Malul stang, mergand pana in zona padurii, va fi complet iluminat (deja o mare parte este luminata) si se vor amenaja toalete ecologice.

Balta aeste localizata in Judetul Ilfov, Localitatea – Moara Vlasiei

Este amplasata in Nordul Bucurestiului la aprox. 25 km. Exista doua cai de acces.
Din Bucuresti se porneste pe DN1 prin Otopeni spre Ploiesti si, dupa ce trecem de drumul spre Corbeanca, cotim la dreapta spre Balotesti. De aici, dupa ce trecem de Caciulasi, ajungem in Moara Vlasiei. De la Otopeni la Balotesti sunt circa 8 km, iar de la Balotesti la Moara Vlasiei inca 10 de kilometri. in centrul comunei, la monument, vis-a-vis de vechiul Complex Comercial al comunei, se face la stanga pe drumul ce coboara aproximativ 300 metri spre balta. Drumul asfaltat din soseaua principala se transforma in drum pietruit, circulabil in condisii foarte bune si pe timp de ploaie.

Tot din Bucuresti se mai poate ajunge si prin Colentina, apoi stefanesti si Dascalu. De la intrarea in comuna Dascalu, la aproximativ 300 metri, se face primul drum in stanga (exista un panou cu drum cu prioritate la stanga) si se sine drumul drept pana se ajunge la intersecsia cu soseaua ce duce spre Balotesti (stanga) si Gradistea (dreapta); nu se face nici stanga, nici dreapta, se traverseaza soseaua si se coboara direct la balta

Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto

Regulament Balta Moara Vlasiei 2:

1) Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu cu 1 (un) singur carlig si plumb sau naditor pierdut (posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului, in cazul ruperii firului principal)!

2) Este strict interzis, pescuitul la “BOMBa” etc!!!!!

3) Fiecare pescar este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit!

4) Capturile de CRAP care vor depasi 5 KG vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite!

5) Capturile de SALAU nu se pot retine, indiferent de greutate si se vor elibera imediat in stare vie si fara a fi ranite!

6) Capturile de SOMN SI STIUCA, care vor depasi 5 kg vor putea fi retinute, cu conditia ca pescarul sa plateasca 12 ron/fiecare kg care este in plus peste cele 5 kg care pot fi retinute!

7) Este strict interzisa punerea pestilor in acelasi juvelnic de catre 2 sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar altor pescari!

8 ) Pescarul nu are voie sa schimbe pestele, pe care l-a retinut si care a fost pastrat in juvelnic, cu altul prins ulterior!

9) Pescarul care doreste sa pescuiasca de pe ponton trebuie sa fie dotat OBLIGaTORIU cu Rod Pod. Pe ponton este STRICT INTERZIS a se folosi picheti.

10) Insotitorul sau insotitorii pescarului, nu are sau nu au voie sa atinga sculele pescarului, in afara de minciog!

11) Sotia sau copilul pescarului care va pescui pe M.V.2, au dreptul sa pescuiasca cu o undita sau o lanseta, dar numai in dreptul standului pe care il ocupa pescarul !!!

12) Fiecare pescar va trebui sa fie dotat obligatoriu, cu juvelnic (cel care vrea sa retina peste), saltea de primire si spray dezinfectant (cel care nu are asa ceva, contra sumei de 5 lei/pescar, poate cere si primi de la paznicul care incaseaza taxele)!

13) Pe acest bazin sunt interzise manelele, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta. Pescarul insa nu trebuie sa inteleaga ca nu poate face un gratar (atentie!!! este interzis focul deschis direct pe sol !!!), sau sa bea o bere, dar sa o faca in asa fel incit sa nu deranjeze pe ceilalti pescari!

14) Pescarul care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai sus, va fi scos imediat de pe bazin, dupa ce i se va elibera in apa si pestele prins pina in acel moment (daca este un pescar care a platit taxa ca sa retina peste)!

15) Pentru pescuitul de noapte, este obligatorie aprobarea de catre administratorul baltii ! Este foarte bine daca pescarul are o recomandare din partea unui club sau a unei persoane cunoscute administratiei baltii! Pescarul care obtine aprobarea de a pescuii noaptea, nu are voie sa fie insotit, decat de sotie, copii (pina la virsta de 15 ani) sau o prietena!

ATENTIE!!!

Pescuitul incepe la ora 06:00 si se termina la ora 18:00.
Pescarii care achita taxa de 100 lei / 12h cu resinerea a 5kg de peste au dreptul la un singur bon.
Pescarii au obligatia ca dupa incheierea partidei de pescuit sa lase locul curat (fara chistoace de tigari, coji de seminte etc.).

Pescarii care observa si sesizeaza administratorului lacului fapte cu privire la furtul de peste din partea altor pescari cu sau fara stirea paznicilor vor primi O SEDINTA DE PESCUIT GRATUIT (24h – C&R sau 12h – retinere 5kg), daca sesizarea se confirma. Va asiguram de confidentialitate.

Specii de pesti Balta Moara Vlasiei 2:

Crap.

Momeala Balta Moara Vlasiei 2:

  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Moara Vlasiei 2:

Pescuitul este permis numai de pe malul drept cum intri de pe dig. Taxa de pescuit este de 60 de lei/12 ore numai ziua, in regim prinde si elibereaza – catch & release, si de 120 de lei /24 ore tot in regim prinde si elibereaza. Pentru o taxa de 100 lei/12 ore numai ziua, se pot resine 5 kg de peste. Exemplarele ce depasesc 5 kg se elibereaza necondisionat. Pescuitul din barca nu este permis. Se poate pescui cu 4 lansete cu un singur carlig folosind montura cu plumb pierdut. Nadirea cu navomodelul este permisa pentru o taxa adisionala de 40 de lei. Momelile recomandate de cunoscatorii locului sunt boiliesurile si porumbul. Ocuparea locurilor se face in ordinea sosirii pe balta.

Taxe pescuit sportiv-recreativ, Moara Vlasiei 2, pentru anul 2011
1) 60 lei = 12 ore (pescuit C&R).
2) 120 lei = 24 ore (pescuit C&R).
3) 100 lei = 12 ore (pescarul poate pescui si resine maxim 5 kg de peste dupa care poate pescui restul zilei C&R).
4) 40 lei = taxa plantat (pentru fiecare pescar care planteaza).

CLIENTI FIDELI
Pescarii care pescuiesc NUMAI in regimul C&R (prinde si elibereaza), dupa a doua sedinsa de pescuit, vor deveni clienti fideli ai lacului MV2 si vor beneficia de 20% reducere (incepand cu a treia sedinsa de pescuit)!

Contact Balta Moara Vlasiei 2:

Pentru mai multe informatii, vizitati www.moaravlasiei2.ro

 

Date GPS: Latitudine: 44.660599, Longitudine: 26.223499

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!