Balta Nanesti – La 43.98 Km de Galati

Balta Nanesti a fost populata in anul 2013. Nu s-a pescuit niciodata. Deschidere 01.05.2015.

Facilitati: Access auto

Regulament Balta Nanesti:

Pentru practicarea pescuitului in scop recreativ la Balta Nanesti-SC.ROMITCRAP SRL
1.Taxarea se efectueaza la intrarea pe lac,fiecarui platitor inmanandu-i-se personal prezentul Regulament,pentru care va semna de luare la cunostinta pe bonul de acces achitat,acesta avand valabilitate insotit doar de bon fiscal.Orice persoana va fi gasita pe balta fara bon fiscal va fi indepartata imediat.
2.Contravaloarea unui permis de pescuit este de 60 lei/zi pentru fiecare persoana.Pescuitul se va face dupa urmatorul orar:
-intre orele 6.00-20.00
Persoanele care insotesc pescarii sportivi,fara a pescui,vor achita o taxa de 15 lei/zi.
Copiii sub 12 ani vor pescui doar insotiti de un adult,cu o singura undita,Gratis.
Nu se admite achitarea partiala a taxei de pescuit,in functie de timpul de pescuit sau varsta pescarului.
Nu se admite pescuitul nocturn.
3.Accesul la pescuit se face nominal.
4.Parcarea masinilor se va face in spatiul special amenajat si in apropierea acestuia.
5.Pentru fiecare taxa de pescuit se admit doar 3 undite cu maxim 2 carlige fiecare.Pentru o a patra undita se plateste contravaloarea unui nou permis de pescuit.
6.Pescuitul se practica de pe mal,fiind interzisa intrarea in apa sub orice motiv.
7.Nadirea se face de pe mal.Momelile folosite vor fi cele clasice.Nu se admit momeli insalubre.Aveti obligatia sa prezentati momelile la controlul personalului de serviciu.
8.Cantitatea maxima admisa pentru un permis de pescuit este de 3kg.de peste indiferent de specie,la alegerea clientului.Daca se depaseste aceasta cantitate si clientul doreste sa retina pestele prins pretul pentru acesta este urmatorul:crap,cosas-14 lei/kg;caras,platica,biban,albitura-7 lei/kg;somn,salau,stiuca-16 lei/kg.Se accepata retinerea exemplarelor din speciile crap,cosas,novac,sanger, cu grutatea intre 1,5-4 kg.,sub si peste aceste greutati trebuie eliberat imediat ce a fost capturat.
Va atragem atentia ca pescuitul sportiv trebuie sa fie recreativ.
9.Este interzisa ocuparea simultana a mai multor locuri de pescuit in baza unui singur permis de pescuit.Un pescar poate ocupa circa 5m.pe mal.
10.Pescarii se vor supune obligatoriu controalelor persoanelor autorizate.
11.Nu se admite pescuitul prin metode interzise de lege,ca de exemlu pescuitul la ”japca”,”grebla”,cu mana,folosirea”ariciului”,plaselor de orice fel,a garligelor de agatat etc.
12.Este interzisa circulatia cu barca sau cu orice alt mijloc de plutire pe luciul apei.
13.Detinatorii de caini sunt obligati sa isi controleze in permanenta animalele,astfel incat sa se asigure siguranta persoanelor care circula pe malul baltii.
14.Parasirea locului de pescuit se va face prin punctul de acces stabilit de conducerea unitatii si numai dupa efectuarea controlului pestelui retinut.
15.Pescarii sportivi sunt obligati sa intretina curatenia generala a locului de pescuit.Nu se vor arunca resturi menajere pe mal sau in apa.In acest scop vor fi inmanati la intrarea pe balta saci menajeri.Nu se vor afecta culturile si proprietatile din apropierea baltii.
16.Comportamentul va fi civilizat si corespunzator scopului recreativ,cu urmatoarea precizare:
-nu se va consuma alcool in exces.
17.Pestele prins va fi pastrat viu in juvelnice,astfel incat persoanele autorizate sa poata elibera exemplarele necorespunzatoare. In cazul in care se constata ca a fost ranit sau omorat un exemplar mai mare de 4 kg, pentru pestele respectiv se va percepe o taxa de 40 lei /kg, iar pentru un exemplar mai mare de 7 kg, se va percepe o taxa de 80 lei/kg.
18. Administratia este exonerata de orice raspudere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau de neatentia pescarului sau a insotitorilor acestuia;
Ø Regulamentul se substituie unui act normativ de protectie a muncii;
Ø Administratia isi rezerva dreptul de a refuza accesul persoanelor care au avut abateri de la prezentul regulament sau nu sunt de acord in total sau in parte cu acesta.
19. Persoanele surprinse ca sustrag sau ascund peste (altul decat cel care poate fi retinut conform taxei achitate) sau orice alte bunuri din dotarea fermei, se fac vinovate de furt, fapta penala pedepsita de art 208 Cod Penal. Vinovatii vor fi reclamati organelor de politite in vederea intocmirii dosarului penal;
Contact;
– rezervari:Ing.Stratulat Ionel-0743.472673
-sugestii si reclamatii:Adm.Vranceanu Neculai-0762.645177
Va multumim.

Specii de pesti Balta Nanesti:

Sanger, Stiuca, Somn, Cteno, Caras, Biban, Crap.

Momeala Balta Nanesti:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb verde
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Nanesti:

60 lei

Contact Balta Nanesti:

Stratulat Ionel – 0743472673

 

Date GPS: Latitudine: 45.540985, Longitudine: 27.496033

Horoscoape Romania

Lasă un răspuns