Ciorba de peste traditionala

Asadar sa incepem cu cel mai cautat preparat culinar din Delta, ciorba de peste traditionala. Pentru asta avem nevoie de mai multe sortimente de peste cum ar fi:

-un ciortan
-stiuca
-caras
-lin
-somn
-crap

Putem folosi doar capetele si cozile sau si bucati din corp. Mai avem nevoie de:

4 – 5 cepe
3 – 4 ardei grasi
3 – 4 rosii
leustean
sare
ulei si otet
usturoi ptr prepararea mujdeiului.

Pestele se curata de solzi, de mate, i se scot urechile, se spala nu prea bine, si se cresteaza marunt, marunt, asta in cazul in care punem si corpurile.

Mod de preparare:
Punem un cazan pe foc, de preferat ciorba de peste se face la ceaun afara, punem apa doar cat sa acopere pestele, nu mai mult; punem ulei, apoi legumele taiate cubulete mai mari, putem lasa si o ceapa doua intregi. Cand zarzavatul este aproape fiert, vom pune pestele, incepem cu ce este mai mare deoarece fierbe mai greu. Cum am pus pestele, imediat punem 1 lingura sau chiar 2 linguri de sare ca pestele traga sarea. Cum incepe sa fiarba, primul clocot, punem 2 – 3 linguri de otet, veti vedea ca zeama se va albi? (dar atentie, la primul clocot, nu lasati pestele sa fiarba fara otet); aici este si secretul, trebuie sa stii cand sa pui sarea si otetul, si gustam mereu, adaugand sare si otet cat este nevoie, dupa gustul fiecaruia. Ciorba este gata si pestele fiert atunci cind aripioarele pestelui se desprind cu usurinta. Cand ciorba este gata, aruncam in cazan si leusteanul tocat marunt. In timpul fierberii nu puneti capac cazanului sau ceaunului, va avea ciorba gust de peste crud. Alaturat vom face un mujdei pasta din usturoi, sare, ulei si otet. Cand mujdeiul este gata, se ia zeama din ciorba si se amesteca cu mujdeiul pasta.

Pestele se scoate pe platou, se maninca cu mujdei, iar apoi sa maninca zeama. Sa nu uitati berea pe care ati pus-o la rece.

 

Horoscoape Romania
  Subscribe  
Notify of
error: Content is protected !!