Dipuri nutritive pentru momeli artificiale

Chiar dacă inițial par termeni ușor în contradicție, dipurile pentru momelile clasice se pot folosi pentru a da un plus de atracție chiar și momelilor artificiale, iar asta fără a le modifica gradul de flotabilitate.

Momelile din plastic, imitații ale momelilor naturale, se numără de ceva vreme printre preferatele pescarilor de crap. Asta nu doar pentru că prind pește, dar sunt și foarte convenabile datorită calităților lor greu de egalat.

Sunt foarte rezistente pe firul de păr, imbatabile în lupta cu racii sau chiar cu somnii pitici, pot fi refolosite la nesfârșit și, fiind copii fidele ale momelilor consacrate la crap (boiliesuri, pelete, boabe de porumb, alune tigrate, vieruși, larve de chironomide, scoici etc), pot fi folosite în nenumărate combinații, imaginația fiecărui pescar fixând practic limita de variante posibile.

La apariția acestora, foarte mulți pescari le-au privit cu scepticism. Parcă nu aveau nicio legătură cu nada, n-aveau gust, n-aveau miros, doar un strop de culoare. Era greu de crezut ca peștele o să pună gura pe ele. Astăzi în schimb, nu cred că mai sunt multe truse care să nu conțină măcar un plic de “plastice”. Iar asta dintr-un motiv foarte simplu: Prind pește!

Pentru a le face și mai atractive, le poți ține în dipuri nutritive. Nu ai de ce să-ți faci griji în privința celor de tip “floating”. Păstrarea lor în dipuri nu le afectează gradul de flotabilitate. Ba mai mult, le poți ține la cârlig oricât de mult. Nu trebuie să le schimbi, nu se pune problema că s-au înmuiat, că s-au înnegrit (cum se înnegresc boabele de porumb naturale pe un substrat mâlos) sau că și-au pierdut flotabilitatea.

Ca să stai fără nicio grijă, dar și pentru a reduce costurile suplimentare care presupun achiziționarea de sticluțe cu dipuri, le poți cumpăra gata dipuite. Sunt producători care au în ofertă borcănașe cu momeli ținute în dip.

Ca arome, îți recomand să mergi pe variante consacrate. Iar ca recomandare generală, nu poți da greș dacă alegi un borcănaș pe care scrie „Strawberry” sau „Squid&Octopus”. Sunt arome care și-au dovedit eficacitatea în timp și care cred că pot acoperi majoritatea situațiilor de pescuit.

Dacă totuși ai îndoieli în privința dipurilor lichide și a faptului că acestea pot afecta gradul de flotabilitate al plasticelor, le poți alege pe cele care sunt impregnate cu aromă încă din procesul de fabricație sau, mai sigur, poți ține momelile în aditivi de tip pudră.

Oricum, indiferent de ce variantă alegi, spre diferență de mulți pescari, momelile artificiale pot aștepta zile în șir o nouă prezentare.

 

Leave a Reply

Vă rog Logare a comenta
avatar
  Abonare  
Notifica
error: Content is protected !!