File de pastrav la tigaie

Ingrediente

Pastrav proaspat 3 buc
Faina alba 200 g
Sare 1 lingurite
Mirodenii uscate (patrunjel, busuioc, etc) 1 linguri
Ulei de floarea soarelui 50 ml
Unt 20 g

 

Mod de preparare

Pastravul se curata de intestine, solzi (merge foarte bine cu buretele de metal pt cratite), se spala. Taiati capul si aripioarele.

Faina se amesteca cu sarea si mirodeniile. In tigaie incingeti bine uleiul si untul. Treceti fileurile prin faina. Le rumeniti bine pe ambele parti.

Apoi le scoateti pe niste servetele de hartie, sa se absoarba excesul de ulei. Serviti cu orice va place – seara o salata de legume. La pranz va puteti rasfata cu niste mamaliga si mujdei.

Pofta Buna!

 

Horoscoape Romania
  Subscribe  
Notify of
error: Content is protected !!