Inspectorii au descoperit peşte putrezit în mai multe magazine

În goana după bani, comercianţii nu mai au nimic sfânt. Cu două zile înainte de Florii, inspectorii au descoperit peşte putrezit scos la vânzare. O echipă Observator a mers joi cu comisarii de la Protecţia Consumatorului în control.

Peşte congelat rupt în bucăţi şi fără nicio etichetă, asta găsesc clienţii în vitrinele unui mare magazin din Bucureşti.

4 tone de peşte stricat, confiscate numai din Bucureşti

Peştele este vândut vrac şi nu există informaţii despre data când a fost pescuit sau data când a fost congelat. Iar cumpărătorii testează marfa cu mâna. Nu le convine, lasă peştele în ladă.

Daniela Ene, comisar OPC Bucureşti: Orice produs trebuie să prezinte integritate, da? Deci în momentul în care se produc aceste rupturi, evident, nişte factori pot influenţa calitatea peştelui

Cu câteva zile înainte de Florii, când e dezlegare la peşte, echipele de inspectori au împânzit magazinele din ţară.

La Bucureşti s-au confiscat 4 tone de peşte, 400 de kilograme icre şi s-au dat amenzi  de aproape 140 de mii de lei.

La Timişoara, amenzi de 30.000 de lei pentru comercializarea de peşte stricat

Într-o altă parte a ţării, la Timişoara, comisarii au făcut o altă descopeire de groază. Un vânzător ţinea peştii într-un bazin plin de apă cu sânge. Şi aici amenzile au fost de peste 30 de mii de lei.

În termen a fost şi peştele găsit zilele trecute de comisarii ANPC Constanţa.

Uniunea Europeană le permite exportatorilor să stabilească data de expirare. Aşa se face că mâncăm fără să ştim peşte proaspăt care a ajuns în magazin după trei săptămâni.

Horia Constantinescu, comisar șef CJPC Constanța: Am constatat cu surprindere că peştele de import poate avea până la 20 de zile termen de durabilitate minimală în care ar putea fi consumat ca proaspăt, lucru care ni se pare total neeuropean

Controalele la peşte continuă până de Paşte

Peştele alterat e extrem de periculos.

Nu înseamnă că toxiinfecţia alimentară nu putem s-o facem dacă am gătit. Depinde cum a fost contaminat peştele şi în ce măsură până la urmă.

Comisarii vor continua controalele şi înaintea Paştelui, mai ales că magazinele vor fi pline de clienţi.

 

Sursa: observator.tv

În goana după bani, comercianţii nu mai au nimic sfânt. Cu două zile înainte de Florii, inspectorii au descoperit peşte putrezit scos la vânzare. O echipă Observator a mers joi cu comisarii de la Protecţia Consumatorului în control. Peşte congelat rupt în bucăţi şi fără nicio etichetă, asta găsesc clienţii în vitrinele unui mare magazin din Bucureşti. 4 tone de peşte stricat, confiscate numai din Bucureşti Peştele este vândut vrac şi nu există informaţii despre data când a fost pescuit sau data când a fost congelat. Iar cumpărătorii testează marfa cu mâna. Nu le convine, lasă peştele în ladă. Daniela Ene, comisar OPC…

Evaluare

0%

User Rating: 5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!