Lapti de crap cu oua si verdeata

Crapul proaspat a sosit la pachet cu tot cu lapti . Rapid am preparat ca gustare o omleta cu lapti . Era pacat sa-i congelez . Alternativa era sa-i folosesc la o ciorba de peste .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr lapti proaspeti de crap
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri codite ceapa verde tocate
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • piper cu lamie
  • nucsoara
  • sare

MOD DE PREPARARE RETETA Lapti de crap cu oua si verdeata :

    1. Laptii proaspeti se sareaza si se condimenteaza cu piper aromatizat cu coaja lamie .
    1. Laptii se pun la prajit intigaie non-aderenta .
    1. Intoarceti laptii de pe o parte pe ceialalta .
    1. Ouale se sparg separat si se verifica prospetimea .
    1. Se bat ouale cu lapte , putina saresi nucsoara .
    1. Amestecati ouale batute cu verdeturile tocate .
    1. Cand laptii au inceput sa se albeasca se toarna deasupra compozitia cu oua si cu verdeata .
    1. Cu o spatula siliconata[care nu zgarie tigaia ]se amesteca usor ouale .
    1. Imediat ce compozitia cu oua incepe sa se inchege se trage tigaia de pe plita .
    1. Ouale trebuie sa fie ca si la ouale jumari , Prea gatite vor fi seci .
    1. Serviti laptii cu oua insotiti de o salata de castraveti si ceapa .
Timp de preparare: sub 15 minute
Puteti prepara aceasta reteta si cu icre proaspete in locul laptilor !!!
Pofta buna !!!

 

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!