Momeli mici pentru crapi mari

Toamna târziu, la final de sezon, începe, de fapt, anotimpul crapilor mari. Se deschide, dacă vrei, festivalul capturilor. Având o iarnă înainte, peștii încep să-și facă depozite considerabile de hrană, iar cu ne apropiem mai mult de iarnă, cu atât adună mai multa grăsime și, evident, mai multe kilograme. Momentul este cum nu se poate mai bun pentru a-i pune pe saltea și, de ce nu, pentru a ne depășii recordurile personale.

Întocmai ca și în restul sezonului, crapii mari nu-s ușor de păcălit. Sunt mai precauți, mai circumspecți, mai solitari și mult mai greu de localizat. Poate că din aceste motive au și ajuns la dimensiuni considerabile, nu? Ba mai mult, dacă au „gustat” deja din experiența unui dril și a unei ședințe foto, sarcina de a-i aduce din nou în fața obiectivului foto devine și mai dificilă. O strategie foarte potrivită pentru pescuitul „capturilor de toamnă” (și nu numai), ar fi un pescuit izolat, cu momeli nu foarte mari, flotabile și agresive din punct e vedere cromatic.

Ca regulă generală, imediat după ce frunzele încep să cadă încep să prindă  pop up-urile. Ca dimensiuni, cele mai mici.

În multe situații pescuiti cu boiliesuri de 10 mm, sau cu un cutter le redimensionati pe cele mari.

În fond, dacă te uiți atent la o momeală de 10 mm colorată în tonuri țipătoare și una de 15 mm din aceiași gama, o să observi că cea mică nu este deloc mai puțin vizibilă decât cealaltă.

Un mare avantaj pe care momelile mici îl oferă în intervalul mai/iunie este acela că, prezentate pe apă nu foarte mare și grupate într-un pat de nadă, pot fi confundate foarte ușor cu icrele depuse în această perioadă. Ba chiar se pretează excelent și la pescuitul cu semințe, un boilies atât de mic putând fi confundat oricând cu o boabă de porumb. În astfel de situații, renunțati la bilele colorate strident și încercati să va adaptati momeala cât mai aproape de nada oferită.

Nu credem că o nădire agresivă ar fi varianta câștigătoare în acestă perioadă, iar o momeală mică, de 8-10 mm, nuanțată în tonuri de galben sau portocaliu aprins, plasată la momentul și locul potrivit, ar fi exact ceea ce crapii ar căuta.

În fine, dacă dimensiunea peștilor nu este scopul principal al partidelor tale și trăsăturile refuză să apară, poți experimenta cu încredere pescuitul cu bile mici și foarte mici. Este foarte posibil ca surprizele sa nu întârzie să apară, iar unele pot avea dimensiuni considerabile!

 

Horoscoape Romania
  Subscribe  
Notify of
error: Content is protected !!