Permis ANPA 2023

Inca din anul trecut se vehicula aparitia unui nou sistem de eliberare a unui permis de pescuit ANPA 2023. Odata cu aceste modificari pe partea de interfata, este disponibila si o stocare gratuita a datelor celor care solicita un permis de pescuit. Interfata este prietenoasa, intuitiva si contine campuri obligatorii, fara de care nu se poate avansa in procesul de eliberare al unui permis de pescuit ANPA 2023.

Pe baza codului numeric personal si a unei adrese de e-mail activa, se creeaza in spate “profilul” virtual. Acesta este un cont de administrare a documentelor atat solicitate cat si depuse! Se pune accent pe fisa de captura incepand cu acest an, mai ales ca noua interfata permite upload de documente in cont.

Se elimina in acest mod fraudarea si apare obligativitatea acestui document neglijat sau completat fara responsabilitate pana la acest moment.

 

Permis de pescuit ANPA 2023 asociatii sau persoane fizice

Dupa cum stim din anii precedenti, atat persoanele fizice cat si asociatiile de pescari pot solicita un permis de pescuit ANPA. Sunt diferente intre cele doua categorii doar din punct de vedere al apelor contractate. Cu alte cuvinte. asociatiile care au contractat anumite luciuri de apa, pe langa cele “ la liber”, ofera membrilor posibilitatea de a pescuit pe aceste locatii.

Un permis de pescuit ANPA 2023 care este solicitat de o persoana fizica, nu ofera dreptul de pescuit titularului pe ape care sunt supuse unor contracte in derulare intre ANPA si o asociatie de pescari! Acest permis de pescuit este GRATUIT, valabil STRICT pe apele naturale publice necontractate la care se adauga Dunarea si bratele sale si Marea Neagra. Pentru a-si pastra titlul de gratuitate. Vom avea nevoie si de un permis de accesare a zonelor de frontiera ( PG )

 

Obtinere permis ANPA  persoane fizice

Pe site-ul oficial (www.anpa.ro) vom gasi o sectiune dedicata solicitarii unui permis de pescuit ANPA. Accesand acest link, ajungeti in sectiunea mai sus mentionata. Urmeaza o serie de pasi pe care este OBLIGATORIU sa ii respectati.

Reciprocitate permis de pescuit ANPA 2023

La fel ca si in sezonul trecut, reciprocitatea ramane valabila. Este definita de un acord intre asociatiile care detin drept de exploatare a resursei acvatice in scop recreativ pe anumite ape prin contractare. Pentru a accesa aceste ape, permisul de pescuit obtinut prin solictare ca persoana fizica nu este nici valabil si nici suficient. O apa contractata este o “propietate privata” care poate avea anumite reguli si regulamente specifice. De asemenea, daca permisul ANPA a fost solicitat prin intermediul unei asociatii, nu este suficient pentru a merge pe alte ape contractate decat cele ale asociatiei in care sunteti membru!

Reciprocitatea este un acord intre asociatii care au contractat ape in scopul exploatarii resursei acvatice sub forma de pescuit recreativ. Aceste acorduri pot insemna taxe mai mici, scutire de taxe, anumite zile in care apele respective pot fi pescuite, etc.. Adresati-va asociatiei din care faceti parte si solicitati lamuriri in cazul in care doriti sa pescuiti recreativ pe alte ape aflate in exploatare de alte asociatii de pescari.

Organe cu drept de control pentru permis de pescuit ANPA 2023

Indiferent unde veti pescui pe teritoriul tarii, oricand aveti sansa sa fiti controlat pentru documentele care va dovedesc calitatea de pescar recreativ. Organele cu drept de inspectie si control asupra permisului de pescuit sunt: Politia Romana, Politia de Frontiera, Jandarmeria Romana, personal ANPA, personal Garda de Mediu, personal RNP-Romsilva si personal ARBDD.

 

 

Acorda o nota

Scoring General

User Rating: 4.38 ( 6 votes)

Related Images:

Back to top button
error: Content is protected !!