Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Ingrediente

2 bucati file de peste (dupa preferinta)
1 legatura de patrunjel
2-3 catei de usturoi
ulei de masline
sare
piper
condimente uscate
2 ardei kapia rosu copti
200 g mix de fasole pastai
1 ceapa rosie
1 morcov
1 lamaie
o mana de galbiori in saramura
2 linguri de seminte de in.

 

Mod de preparare

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper.

Fiecare bucata de peste se unge cu ulei de masline ,se sareaza si apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt, se ung deasupra cu un strat de pasta de verdeata peste care se presara seminte de in si se dau la cuptor cca 20 minute.

Se pregatesc legumele trase la tigaie astfel; se incinge un pic de ulei in care calim ceapa taiata marunt cu usturoiul feliat si morcovul dat la razatoarea fina.Cand legumele din tigaie incep sa se inmoaie se adauga mixul de pastai, galbiorii bine scursi de zeama si ardeiul copt taiat fasii mici. Se sareaza, condimenteaza si pipereaza dupa gust, se lasa 10 minute, amestecand din cand in cand. Pestele in crusta se serveste cu aceasta delicioasa garnitura de legume.

Se prepara in 30 minute.
Pofta Buna!

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!