Placinta cu macrou

600 gr file de macrou
– 300 gr macrou afumat
– 200 gr mazare
– 3 cepe
– 2 catei de usturoi
– 300 ml vin alb
– 150 ml smantana pentru gatit
– patrunjel
– piure de catofi din aprox. 500 gr cartofi);

– se taie bucati pestele, scotand eventualele oase; (daca se foloseste trunchi de merlucius se face asa : se pune apa la fiert, cand fierbe se pune pestele si se lasa sa fiarba 5-10 minute; se scoate pestele, se lasa la racit, apoi se desprinde cu usurinta carnea de pe oase)
– se caleste ceapa tocata mare intr-o tigaie incapatoare;
– se pun la fiert cartofii in apa cu sare; se incalzeste cuptorul pe treapta 2 (sau 180 de grade C);
– se adauga usturoiul in tigaia cu ceapa, cand aceasta s-a inmuiat; se mai calesc impreuna 1-2 minute (nu mult, sa nu se arda ustuoiul), apoi se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 de minute;
– se adauga mazarea, smantana, bucatile de peste si patrunjel; sa lasa sa dea un clocot;
– se transfera intr-o tava; se acopera cu piure de cartofi (cartofii fierti se scurg apoi se paseaza cu ustensila speciala sau cu o furculita, se adauga unt si lapte);
– se coace 20-30 de minute pana se rumeneste putin deasupra.

 

Pofta Mare!

Leave a Reply

Vă rog Logare a comenta
avatar
  Abonare  
Notifica
error: Content is protected !!