Blog

Presiunea Barometrica Vs. Pescuit

În acest articol, vom descoperi care este cea mai bună presiune barometrică pentru pescuit și cum afectează aceasta sesiunile de pe malul apei.

Sunt zile în care reușim să prindem mult pește într-un anumit loc, dar dintr-o dată mergem în același loc în altă zi, folosim aceleași unelte de pescuit și nu prindem absolut nimic. Așa că ne întrebăm ce am greșit? Este posibil să nu fie vina noastră, deoarece factori precum presiunea pescuitului, traficul cu barca și schimbările în condițiile apei pot afecta comportamentul și locația peștilor. Așa că astăzi vrem să vă vorbim despre unul dintre acești factori care pot influența comportamentul peștilor și, prin urmare, pescuitul: presiunea barometrică a pescuitului.

Ce este presiunea barometrică?

 

Presiunea barometrică, numită și presiunea atmosferică sau presiunea aerului, este greutatea aerului care apasă asupra tuturor lucrurilor de pe planetă. Aerul are masă, dar nu o simțim pentru că suntem obișnuiți cu presiunea. Presiunea aerului afectează atât ceea ce este deasupra, cât și sub apă, așa că și peștii sunt sub această presiune.

Pentru a măsura presiunea barometrică sau atmosferică, acum pot fi folosite instrumente avansate precum ceasurile inteligente sau smartphone-urile, dar în mod tradițional s-au folosit barometre. Pasionații de aer liber recunosc și apreciază autenticitatea barometrelor și, ca atare, continuă să le folosească.

Există două tipuri de barometre: aneroid și mercur. Principala diferență dintre barometrul aneroid și barometrul cu mercur este că barometrul aneroid măsoară presiunea atmosferică folosind expansiunea metalului, în timp ce barometrul cu mercur măsoară presiunea atmosferică prin ajustarea înălțimii mercurului în interiorul unui tub.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți un barometru?

  • Barometrul trebuie să fie precis, un instrument de bună calitate va putea arata schimbări semnificative de presiune.
  • Altitudinea ar trebui să fie întotdeauna luată în considerare atunci când alegeți un barometru, mai ales dacă intenționați să-l folosiți în aer liber. Presiunea atmosferică scade odată cu creșterea altitudinii, dar presiunea atmosferică reală devine echivalentă cu nivelul mării.

 

 

Cum afectează presiunea barometrică peștii?

 

Sistemele meteorologice de altitudine și de înaltă și joasă presiune afectează barometrul. În plus, există fluctuații de presiune mai puțin pronunțate, de două ori pe zi din cauza încălzirii soarelui. Toate aceste modificări ale presiunii barometrice, chiar și ușoare, vor schimba comportamentul peștilor. Acest lucru se datorează faptului că schimbările de presiune acționează ca modificări minore ale gravitației, modificând echilibrul în special în apă, unde obiectele cântăresc mai puțin și sunt mai predispuse la suișuri și coborâșuri.

Cum este posibil ca peștii să detecteze aceste schimbări de presiune? Ei bine, peștii sunt foarte atenți la mediul lor. Natura este înțeleaptă și de aceea multe specii au sisteme de detectare a presiunii, cum ar fi linia laterală. Acesta este un organ senzorial de pe dis, care este folosit pentru a detecta mișcarea și vibrația în apă. Datorită acestui fapt, sunt capabili să detecteze cu ușurință modificări ușoare ale atmosferei.

Peștii rapitori, chiar si crapiii sunt afectați de schimbările de presiune, precum și de modificările altor variabile meteorologice, cum ar fi temperatura apei, cantitatea de lumină și alte variabile care le afectează mediul și, prin urmare, pofta lor de hranire. De exemplu, chiar și o scădere ușoară a presiunii poate face ca particule mici de sedimente și alte materiale să plutească pe fund sau să se ridice mai sus decât în ​​mod normal în coloana de apă. Acest lucru poate întuneca ușor apa și poate reduce vizibilitatea. Dar efectele unei căderi de presiune nu se termină aici, un alt lucru care se poate întâmpla este ca zooplanctonul și fitoplanctonul să fie deplasate de schimbările rapide ale presiunii barometrice, prin urmare se va crea un val de hrănire între peștii care sunt folosiți ca momeală. De asemenea, rețineți că peștii din ape puțin adânci sunt mai susceptibili la modificări ale presiunii aerului decât peștii din ape adânci.

Aici aveți un videoclip care folosește știința pentru a explica clar și simplu presiunea barometrică și modul în care modificările presiunii afectează pescuitul. Modificările presiunii atmosferice determină peștii să acționeze în moduri diferite, cu sfaturi despre cum să prindă pește în timpul schimbării vremii.

 

Deci, care este cea mai bună presiune barometrică pentru pescuit?

 

După cum am menționat deja, schimbările de presiune afectează comportamentul peștilor, prin urmare, noi pescarii ar trebui să schimbăm unele lucruri, cum ar fi momelile pe care le folosim. Un barometru în creștere sau în scădere coincide adesea cu pescuitul fin. Prin urmare, pescarii ar trebui să vizeze zonele de hrănire de calitate cu prezentări agresive. Un exemplu este atunci când scăderea presiunii îi îndeamnă pe wallei să se hrănească, trecerea de la momeală vie la momeli de trolling ne poate oferi niște capturi bune.

Vremea bună va fi mai bună pentru pescuit, dar de ce? Deoarece perioadele lungi de vreme bună permit peștilor să găsească cea mai bună combinație de temperatură ideală a apei, niveluri de oxigen dizolvat, pătrunderea luminii și alți factori și apoi să intre în rutine previzibile de hrănire. Prin urmare, pescuitul va fi mai fiabil atunci când presiunea a fost constantă timp de câteva zile sau mai mult. În timp ce schimbările de presiune pot declanșa activitatea peștilor, sistemele de joasă presiune, cum ar fi fronturile reci majore, o pot opri. Deși, scăderea activității peștilor are de-a face mai mult cu consecințele schimbărilor climatice decât cu presiunea reală a aerului.

 

Descoperiți cea mai bună presiune barometrică pentru pescuit.

 

Pe scurt, cheia pentru obținerea unor capturi bune este înțelegerea modului în care presiunea barometrică și alți factori de atenuare, atât naturali, cât și umani, afectează comportamentul peștilor într-un anumit loc de pescuit și ajustarea tacticilor noastre de pescuit pentru a fi mai eficiente!

Dar discutia nu se termină aici, putem fi mai meticuloși și sa descoperim cea mai bună presiune barometrică pentru pescuit în funcție de o anumită specie, de un tip de pescuit și chiar de un anumit loc de pescuit. 

Este important de menționat că fiecare pescar trebuie să descopere pentru el însuși cele mai bune condiții. Până la urmă, ceea ce funcționează pentru unul nu trebuie să funcționeze pentru altul, rezultatele vor varia în funcție de caracteristicile fiecărui pescar (mișcări), de echipamentul pe care îl folosește, de locul în care se află…

Dar sa nu uitam si de Solunar.

 

Acorda o nota

Scoring General

User Rating: 4.65 ( 7 votes)

Related Images:

Back to top button
error: Content is protected !!