Balta Lazar

Balta Lazăr Alexandria este o baltă care îmbină salbaticul cu modernul și poate oferi pescarului clipe deosebit de plăcute intr-un mediu salbatic si natural. Avem 10 cabane (28 de camere) dotate cu foișoare masă, dulap și frigider, aer condiționat, baie cu duș, TV, mese exterioare, chiuvetă exterioară, grătar, disc, pontoane iluminate, spațiu verde, umbră și liniște.

Balta Lazăr Alexandria se află la 5 km de Alexandria, judetul Teleorman. Puteți să folosiți aplicațiile GoogleMaps sau Waze să ne gasiți mai ușor. De asemenea, în Alexandria și pe tot drumul până la baltă gasiți banere care vă ghideze spre noi. Drumul este facut din argila, nisip, pietris si poate fi accesat pe orice tip de vreme.

Zona sălbatică a Baltii Lazar Alexandria este iluminată, supravegheată video, dispune de o parcare auto, 11 locuri de pescuit cu ponton si spatiu pentru instalarea cortului. Zona sălbatică este locul potrivit pentru cei care vor să vină cu cortul si să-și încerce instinctele de supraviețuire și de pescuit. Iar administratia lucreaza în continuare pentru a îmbunatații zona fără a strica frumusetea si unicitatea salbatica a locului.

Avem o multitudine de colonii de pesti adusi in balta, crap, ten, somn, stiuca, salau si o sa gasiti si rosioara, regina, platica, babusca si un record de 2kg la caras. Printre speciile de pesti mai inedite, fiind morunul de aproximativ 35-43kg (20 de trofee) si avem peste 500 exemplare de nisetru incadrat intre 10-20kg.

Balta se populeaza in fiecare primavara cu cate 10 tone de crap cuprins intre 1,5-3kg. De asemenea, balta are foarte multi pesti rapitori, printre care somni foarte mari (60-80 kg). Recordul la somn a fost de 127kg 3m+, iar conform regulamentului, somnul ce depășește 10 kg se predă administrației în schimbul unei partide gratuite de Catch & Release de 24h.Incurajam pe pescari sa ne dea noua somnii care depasesc 10 kilograme pentru a popula o noua balta (Coada lui Lazar) – speciala de somn.

Recordul la Crap-ten a fost de 32kg. Acum 10-15 ani, balta avea “pseudonimul” paradisul tenilor. Recordul la crap spaniol a fost de 29kg, acum 3 ani. In momentul de fata detinem foarte multe exemplare de crap romanesc si mai ales spaniol, fiind peste 2000 trofee de crapi de toate felurile 15kg+, datorita popularilor excesive cu pesti mari din trecut! Avand si toate speciile de rapitor, des intalnite in baltile de rand, nu avem nicio urma de ASA renumitul somn african, care a distrus toate rezervatiile naturale…insa avem si stiuca si salau foarte mari si o sa gasiti si rosioara, regina, platica, babusca.

Balta are o adancime maxima de 6,6 m, insa predominand 2,3 m pe mijlocul baltii.

 

Regulamentul & Taxele Balta Lazăr Alexandria 2023

Înainte de instalarea pe locul de pescuit, pescarul va consulta prezentul regulament și va achita taxa corespunzătoare pentru pescuit numai în cazul în care ESTE DE ACORD cu aceste reguli!

1. Pe Balta Lazăr se pescuiește cu maxim 4 lansete/undițe dotate cu un singur cârlig și plumb sau năditor pierdut. Pescarii vor trebui să fie dotați cu saltele de primire, minciog cu deschidere mare și ochiuri mici și spray dezinfectant.

ATENȚIE!!! Este strict interzis pescuitul la ,,BOMBĂ”, 2 cârlige și cu alte mijloace nesportive.

ATENȚIE!!! Se vor face controale pentru verificarea monturilor folosite, cei care vor fi prinși că nu vor avea confecționate monturile conform regulamentului vor fi dați afară de pe baltă.

2. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu mașina personală, va descarcă bagajul, după care mașina va fi adusă în parcare.

3. Pescarul va anunța administrația în momentul plecării și se va supune oricărui control din partea administrației pentru bagajul pe care îl are.

4. Pescarii au obligația ca după încheierea partidei de pescuit să lase locul curat.

5. Folosirea saltelei, sacului de păstrare in caz de reținere si spray-ului dezinfectant pentru crap sunt obligatorii. Cei care nu au saltele de primire sunt obligați să închirieze de la administrația bălții. Salteaua este folosită în scopul reținerii și eliberării capturii fără a provoca o vătămare peștelui și de a reduce riscul accidentelor.

6. Nu se aruncă lanseta pe diagonală pentru a nu deranja pescarii vecini, fiecare stand are direcția lui de pescuit.

7. Capturile de CRAP și CARAS care au greutatea între 1 și 3 kg pot fi reținute de către cei care au achitat taxa cu reținere de peste. Somnul până în 10 kg este fără limită, iar somnul ce depășește 10 kg se predă administrației în schimbul unei partide gratuite de Catch & Release de 24h. De asemenea, în momentul în care s-a reținut cantitatea de pește pentru care s-a plătit restul capturilor vor fi eliberate și nu vor fi ținuți în sacul de primire unde se pot răni.

8. Există posibilitatea de a închiria navomodele de la administrația bălții. Pescarul are responsabilitatea de a returna navomodelul într-o stare buna de funcționare. În caz contrar, pescarul va achita reparațiile necesare sau contravaloarea acestuia.

9. Sunt interzise: scăldatul, ruperea sălciilor de pe mal sau intrarea în culturile agricole din apropiere.

10. Pe acest bazin sunt interzise: muzica tare, injuriile, chefurile și oricare alte activități care pot deranja pe ceilalți pescari aflați pe baltă, însă pescarul poate să facă un grătar, să bea o bere și să se relaxeze, dar sa o facă în așa fel încât să nu deranjeze ceilalți pescari.

11. Pescarul care va fi găsit că nu respectă unul din punctele de mai sus, va fi scos imediat de pe lac, după ce i se va elibera în apă peștele prins până în acel moment.

12. Administrația Balta Lazăr Alexandria este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente, incidente si urmări generate de consumul de alcool sau neatenție a pescarului și însoțitorilor acestora.

13. Check-in-ul se face de la ora 18:00 sau 06:00. Check-out-ul se face cu cel puțin 45 de minute înainte de terminarea rezervării, pentru pregătirea și igienizarea cabanei următorului client.

 

TAXE DE PESCUIT 2023:

Pescuit Catch & Release – 75 lei / 12 h (de la 06:00-18:00 sau 18:00-06:00)
Pescuit Catch & Release – 150 lei /24 h (de la 06:00-06:00 sau 18:00-18:00)
Pescuit cu reținere – 200 lei / 12 h (de la 06:00-18:00 sau 18:00-06:00)

pescuit cu reținere: 4 Kg crap sau caras (greutatea peștelui să nu depășească 3 kg), somnul până în 10 kg este fără limită, iar somnul ce depășește 10 kg se predă administrației în schimbul unei partide gratuite de Catch & Release de 24h;

Pescuit cu reținere – 400 lei / 24 h (de la 06:00-06:00 sau 18:00-18:00)

pescuit cu reținere: 8 Kg crap sau caras (greutatea peștelui să nu depășească 3 kg), somnul până în 10 kg este fără limită, iar somnul ce depășește 10 kg se predă administrației în schimbul unei partide gratuite de Catch & Release de 24h;

 

TAXĂ CABANE 2023:

De luni până duminică: 200 lei / camera / 24h;

Cabanele sunt cu una, două, trei sau șase camere, iar în funcție de disponibilitatea lor, puteți alege între:

 

Cabană cu foișor și baie interioară

Dotări: pat dublu, baie interioară cu duș, TV, aer condiționat, noptiere;

Dotări exterioare: foișor (cu masă, dulap, TV și frigider), 2/3 pontoane iluminate, măsuța exterioară, chiuvetă exterioară, grătar, disc , spațiu verde, umbră și liniște;

Foișorul este inclus în prețul cabanei!

 

Cabană cu foișor și baie exterioară

Dotări: pat dublu, TV, aer condiționat, noptiere;

Dotări exterioare: foișor (cu masă, dulap și frigider), 2/3 pontoane iluminate, baie cu duș, măsuța exterioară, chiuvetă exterioară, grătar, disc , spațiu verde, umbră și liniște;

Foișorul este inclus în prețul cabanei!

 

Check-in-ul se face de la ora 18:00 sau 06:00;

Check-out-ul se face cu cel puțin 45 de minute înainte de terminarea rezervării;

 

TAXĂ pentru FOIȘORUL F4 sau F5:

Foișor 50 Ron / 12 h;

Foișor 50 Ron / 24 h;

 

Taxă Plantat: 30 lei / partida (doar la pescuitul cu reținere)

Taxă Saltea Cadă: 20 lei / partida;

Taxă Închiriere Navomodel: 50 lei / 24h;

 

Facebook: Balta Lazăr Alexandria

Youtube: Balta Lazăr Alexandria

Mail: www.baltalazaralexandria@yahoo.com

Tel: 0762 319 024

 

Localizare: https://goo.gl/maps/ZiHqdgrNd9koxuuz5

 

Related Images:

Back to top button
error: Content is protected !!