Lacul Boteni 1

Pescuitul pe Lacul Boteni 1, are caracter permanent si este permis in orice perioada a anului, orcarei personane, in baza achitarii taxei sau a abonamentului de pescuit, conform regulillor si programului partidelor de pescuit.

Amenajarea Piscicola Lacul Boteni 1, este situata in Judetul Ialomita, Sat Boteni, pe raza Comunei Sinesti, la mica distanta de drumurile nationale si europene, are acces direct din dc 19.

Taxe si Abonamente de Pescuit

Practicarea pescuitului pe Lacul Boteni 1 si partidele de pescuit, au caracteristici REGULAMENTAR impuse, iar ASCUNDEREA sau FURTUL ori RANIREA sau OMORAREA pestelui sunt strict INTERZISE. Deasemenea, pe Lacul Boteni 1, pescuitul se desfasoara in LINISTE, fara deranjarea vecinilor, iar CURATENIA este OBLIGATORIE pe locul de pescuit sau de campare. Pe Lacul Boteni 1, regulamentar, este strict INTERZISA retinerea orcarui peste RAPITOR din speciile : BLACK BASS, SALAU, STIUCA, BIBAN, SOMN ROMANESC si este INTERZISA deasemenea RETINEREA orcarui PESTE MIC ce nu se incadreaza in norma de marime si greutate premisa.

Pescuit de ZI (Partida Normala) 150 Lei

LIMITA de retinere de PESTE : 8 kg
Dar NU mai mult de 4 kg CRAP pe partida

Pescuit de NOAPTE (Partida Normala) 150 Lei

LIMITA de retinere de PESTE : 8 kg
Dar NU mai mult de 4 kg CRAP pe partida

Pescuit de 24 ORE (Partida Normala) 270 Lei

LIMITA de retinere de PESTE : 16 kg
Dar NU mai mult de 8 kg CRAP pe partida

Pescuit de ZI/NOAPTE (Partida Speciala) 150 Lei

LIMITA de retinere de PESTE : 12 kg
Doar fitofag (novac + sanger)

Pescuit de 24 ORE (Partida Speciala)

LIMITA de retinere de PESTE : 24 kg
Doar fitofag (novac + sanger)

Pescuit JUMATATE de ZI (Partida Normala) 100 Lei

LIMITA de retinere de PESTE : 4 kg
Dar NU mai mult de 2 kg CRAP pe partida

Pescuit JUMATATE de ZI (Partida Speciala) 100 Lei

LIMITA de retinere de PESTE : 6 kg
Doar fitofag (novac + sanger)

Pescuit SUPLIMENT de ZI 30 Lei

Se poate practica DOAR in continuarea unei partide de pescuit de ZI sau NOAPTE

DOAR in perioada : 1 mai-20 octombrie

Pescuit JUMATATE de ZI la COPCA 100 Lei

LIMITA de retinere de PESTE : 4 kg
Dar NU mai mult de 2 kg CRAP pe partida

Bon SUPLIMENTAR de PESTE in PLUS 30 Lei

Se emite DOAR cand pescarul RETINE in PLUS in juvelnic mai mult decat LIMITA de PESTE permisa a fi retinuta sau cand pescarul tine pestele in conditii neprielnice

Bon SUPLIMENTAR de BAT in PLUS 30 Lei

Se emite DOAR cand pescarul alege sa pescuiasca cu mai mult de 5 bete pe un loc de pescuit sau cand are intinse sau pregatite pe mal mai mult de numarul de bete achitate.

Bon SUPLIMENTAR de PLANTAT lansete 30 Lei (6 sau 12 h) / 60 Lei (24 h)

Se emite DOAR cand pescarul PLANTEAZA lansetele numai cu vaporas telecomandat. Plantatul lansetelor cu vaporas-navomodel.

ABONAMENT 10 X Pescuit STATIONAR 1300 Lei

Se emite DOAR in serii de cate 10 partide de pescuit de zi si poate fi folosit si pentru pescuitul pe timp de noapte sau pentru partida de 24 ore conform reguli.

Abonament C&R Pescuit SPINNING 900 Lei

Se emite DOAR in serii de cate 10 partide de pescuit de zi cu durata de maxim 6 ore fiecare, si permite pescuitul DINAMIC sau la SPINNING doar in regim PRINDE si ELIBEREAZA (C&R) + BONUS

Abonament gratuit persoane suferinde Stationar 5X GRATUIT

Se emite DOAR persoanelor suferinde de cancer in faza terminala, sau cu incapacitati motorii si permite pescuitul tip STATIONAR pe timp de zi in numar de MAXIM 5 partide/an.

Abonament C&R 5x Pescuit STATIONAR Special 450 Lei

Se emite DOAR in serii de cate 5 partide de pescuit de zi cu durata de maxim 12 ore fiecare si permite pescuitul STATIONAR SPORTIV doar in regim PRINDE si ELIBEREAZA (C&R)

Abonament Partide GRATUITE de PREMIERE Pescuit Stationar 0 Lei

Se emite in serii de cate 3 sau 7 partide de pescuit STATIONAR de zi DOAR la premierea pescarului in cazul capturilor de CRAP sau CTENO mai mari de 6 kg si respectiv de 10 kg, eliberate regulamentar

PREMIERE PARTIDE GRATUITE CAPTURARE SI ELIBERARE CRAP 1-3-7

ELIBERAREA OBLIGATORIE PENTRU:

CRAP intre 5 kg si 6 kg se premiaza cu 1 partida GRATUITA pescuit de zi

CRAP intre 6 kg si 10 kg se premiaza cu 3 partide GRATUITE pescuit de zi

CRAP mai mare de 10 kg se premiaza cu 7 partide GRATUITE pescuit de zi

PREMIERE PARTIDE GRATUITE CAPTURARE SI ELIBERARE CTENO 1-3-7

ELIBERAREA OBLIGATORIE PENTRU:

CTENO intre 5 kg si 6 kg se premiaza cu 1 partida GRATUITA pescuit de zi

CTENO intre 6 kg si 10 kg se premiaza cu 3 partide GRATUITE pescuit de zi

CTENO mai mare de 10 kg se premiaza cu 7 partide GRATUITE pescuit de zi

 

REGULAMENT PESCUIT STATIONAR, SPORTIV, RECREATIV cu RETINERE de PESTE (SIMPLIFICAT) pentru Lacul Boteni 1

1. PESCARUL poate pescui cu MAXIM 5 BETE (undite si lansete) pe UN singur LOC de PESCUIT in functie de PARTIDA DE PESCUIT pentru care OPTEAZA sa o desfasoare dupa ACHITAREA unui BON de PESCUIT.

2. PESCARUL are OBLIGATIA de a avea asupra la sosirea PENTRU PARTIDA de PESCUIT de pe Lacul Boteni 1, pe langa UNELTELE proprii de PESCUIT (bete, nade, monturi, minciog si altele) si URMATOARELE :

– CANTAR pentru controlarea marimii pestelui capturat si pentru cantarirea cantitatii de peste retinut in timpul si la sfarsitul partidei de pescuit,

– SALTEA DE PRIMIRE pentru primirea pe mal a orcaror pesti capturati

– SPARY DEZINFECTANT pentru dezinfectarea in vederea eliberarii pestilor retinuti sub limita de marime sau a exemplarelor de pesti retinuti pentru premiere

– JUVELNIC si / sau SAC de PASTRARE pentru pestele retinut in vederea pastrarii pentru consumul propriu sau pentru pastrarea pestelui retinut in vederea eliberarii regulamentare

3. PESCARUL poate RETINE doar peste pasnic CRAP, CTENO, CARAS, NOVAC, SANGER si alte specii conform MARIMII DETALIATE in prezentul regulamentul de pescuit ASTFEL :

– PESCARUL poate RETINE CARAS, rosioara, platica mai mare de 0,20 kg bucata si NOVAC si SANGER mai mare de 2 kg bucata si este OBLIGATORIE ELIBERAREA orcaror exemplare de PESTE MIC ce NU RESPECTA MARIMEA DE RETINERE impusa REGULAMENTAR.

– PESCARUL deasemenea poate RETINE CRAP, CTENO mai mare de 1,3 kg bucata si este OBLIGATORIE ELIBERAREA orcaror EXEMPLARE de cteno si crap ce depasesc 5 KG bucata SAU a orcaror exemplare de PESTE MIC ce NU RESPECTA MARIMEA DE RETINERE impusa REGULAMENTAR.

– PRIN EXCEPTIE ELIBERAREA pestelui FITOFAG este CONDITIONATA regulamentar de MARIMEA acestui peste. Astfel, ELIBERAREA de peste NOVAC sau de peste SANGER, este regulamentar permisa daca exemplarul de FITOFAG este cuprins ca marime intre 2 kg bucata si 3 kg bucata. ORICE peste FITOFAG de marime ce DEPASESTE 3 kg bucata SE RETINE OBLIGATORIU si NU SE ELIBEREAZA, iar pescarul poate fi obligat la plata in plus, PENTRU CA pestele FITOFAG MAI MARE de 3 kg bucata, in numeroase situatii, MOARE imediat DUPA ELIBERARE.

4. PESCARUL poate RETINE si CAPTURA si alte specii de PESTE precum babusca, somnul pitic, guvide, etc, dar NU POATE RETINE si peste RAPITOR de orice alta specie, adica

– NU poate retine SALAU, SOMN ROMANESC, BIBAN, BIBAN NEGRU, STIUCA sau BIBAN soare.

– Pescarul POATE retine SOMN PITIC in cantitate NELIMITATA si acesta NU SE ELIBEREAZA IN APA. Aceasta specie NU SE CALCULEAZA in cantitatea de PESTE aferenta PARTIDEI regulamentare de PESCUIT aleasa a fi desfasurata.

– Atentie ca REGULAMENTAR administraratia de pe Lacul Boteni 1, pune in vedere tuturor ca pestele RANIT in timpul capturarii, adica PESTELE care are rani majore si care este NEPOTRIVIT pentru ELIBERARE, sau pestele care are LOVITURI INCOMPATIBILE cu VIATA, leziuni produse din VINA pescarului PESTELE OMORAT INTAMPLATOR prin MANEVRAREA gresita, SCAPAT sau TAVALIT pe jos, APUCAT DE URECHI (opercule) sau OMORAT INTENTIONAT sau ASCUNS se achita SEPARAT si OBLIGATORIU cu pretul de 200 lei /kg indiferent de specia pestelui, iar administratia incaseaza si emite bon separat pentru orice exemplar de peste ascuns, ranit sau omorat. REFUZUL PLATII pentru PESTELE MIC sau pentru pestele MARE MANEVRAT GRESIT, RANIT, ASCUNS sau OMORAT intentionat sau intamplator, PESTE capturat ce NU RESPECTA SPECIA si MARIMEA DE RETINERE impusa regulamentar, se sanctioneaza cu ANULAREA imediata a partidei de pescuit, cu ELIBERAREA TUTUROR PESTILOR RETINUTI si cu evacuarea pescarului din zona de pescuit.

– Pentru EVITAREA situatiilor negative intamplatoare in ce priveste MANEVRAREA gresita a PESTELUI dupa capturare in vederea eliberarii, administratia OBLIGA regulamentar PESCARUL la folosirea de SALTEA de PRIMIRE pentru peste si la folosirea de SPRAY antiseptic pentru acoperirea ranilor cauzate fiecarui exemplar de peste ce urmeaza a fi eliberat.

– BONURILE de PESCUIT cat si bonurile SUPLIMENTARE emise, numai cele ce CONTIN numele REAL al persoanei CARE a PESCUIT aici, POT FI INSUMATE si pot fi FOLOSITE pentru PREMIEREA FIDELITATII pescarului corect. BONURILE insumate SE PREZINTA administratorului de pe Lacul Boteni 1 in vederea ACORDARII PARTIDEI gratuite de FIDELITATE.

– CONSUMAREA PARTIDELOR GRATUITE de pescuit acordate ca si PREMIERE se poate face la alegera pescarului, ori INDIVIDUAL ori INSOTIT DE ALTI PESCARI, in cazul mai mutor partide, pescari care vor consuma din numarul de partide acordate gratuit pescarului norocos.

5. ELIBERAREA exemplarelor de PESTE MIC sau PESTE de PREMIERE este OBLIGATORIE si premierea pescarului de catre administratia de pe Lacul Boteni 1 este obligatorie cu respectarea regulilor impuse regulamentar, iar PARTIDELE DE PESCUIT acordate GRATUIT se pot desfasura doar in sezonul de pescuit respectiv si NU SE REPORTEAZA in sezonul urmator daca nu exista si ALTE EXCEPTII.

6. NU este acceptata VARIANTA de pescuit de DOI PESCARI sau MAI MULTI PESCARI pe acelasi loc de pescuit FARA TAXA DE PESCUIT achitata individual.

7. PESCARUL poate fi INSOTIT de maxim 2 copii COPII, fiecare COPIL sub 14 ani sau poate fi insotit SI de SOTIE, prietena, IUBITA, iar DOAR acesti INSOTITORI POT PESCUI cu cate una din totalul de 5 BETE ale pescarului FARA PLATA unei TAXE suplimentare DOAR pe locul de pescuit ACHITAT de pescar.

8. Alti INSOTITORI ai pescarului NU SUNT ACCEPTATI in zona de pescuit FARA ACHITAREA DE BONURI DE PESCUIT cu ocuparea de ALTE LOCURI DE PESCUIT.

9. DEPASIREA LIMITEI DE RETINERE de peste PERMISA de regulament PRESUPUNE :

– ACHITAREA suplimentara a unui ALT BON DE PESCUIT corespunzator PARTIDEI desfasurate, sau

– ACHITAREA pentru fiecare kilogram ce depaseste limita permisa de BON SUPLIMENTAR de 30 lei / kg PESTE, sau

– CAPTURAREA pestilor CONTROLATA de catre pescar si ELIBERAREA pestilor doar IN TIMPUL PARTIDEI DE PESCUIT si NU la FINALUL PESCUITULUI, pastrandu-se ASTFEL LIMITA DE RETINERE regulamentara si evitandu-se astfel PLATA de alt bon suplimentar sau de ALT BON DE PESCUIT.

10. RETINEREA in juvelnic si NEELIBERAREA unei cantitati de PESTE ce DEPASESTE LIMITA de retinere permisa si surprinderea pescarului in aceasta situatie PRESUPUNE OBLIGATORIU achitarea de TAXE in PLUS

11. ESTE INTERZISA retinerea pestilor SUB LIMITA de marime IMPUSA, RANIREA sau OMORAREA pestilor ori ASCUNDEREA PESTELUI CAPTURAT in timpul orcarei partide de pescuit iar NERESPECTAREA prezentelor reguli expune pescarul la SANCTIUNI penale. ELIBERAREA orcaror specii de PESTI neregulamentar retinute ESTE OBLIGATORIE si NU este NEGOCIABILA.

12. CAMPAREA, GRATARUL, PLAJA sunt GRATUITE doar cu ACHIATREA de BON de PESCUIT pentru partida aleasa, cu PASTRAREA CURATENIEI, a BUNULUI SIMT si cu RESPECTAREA REGULAMENTULUI de pescuit.

13. PESCARUL are OBLIGATIA de a se COMPORTA CIVILIZAT in aria bazinului piscicol, de a PASTRA LINISTEA si RESPECTUL fata de COLEGII aflati la pescuit dar si de PASTRA pe locul de pescuit CURATENIA IN TIMPUL si la FINALUL fiecarei partide ce o consuma. DEASEMENEA pescarii si PERSOANELE care ii insotesc au OBLIGATIA de a RESPECTA regulile privind DISTANTAREA SOCIALA atat FATA DE MEMBRII GRUPULUI din care fac parte cat si fata de ADMINISTRATIA de pe Lacul Boteni 1 cat si fata de celelalte PERSOANE din ZONA imediat INVECINATA si nu numai.

14. Este INTERZISA retinerea pestilor in JUVELNICE metalice sau FOLOSIREA de MAI MULTE JUVELNICE fara acceptul administratiei de pe Lacul Boteni 1.

15. PESCARUL poate folosi si MAXIM 2 JUVELNICE de PANZA sau de PLASTIC doar cu ACORDUL administratiei de pe Lacul Boteni 1, ORI poate folosi SACI de PASTRARE ASTFEL : unul PENTRU PESTELE DESTINAT RETINERII si altul PENTRU RETINEREA IN VEDEREA ELIBERARII a exemplarelor mai mari de 5 KG bucata de CRAP sau CTENO.

16. CONTROLUL JUVELNICELOR pescarilor este OBLIGATORIU, este INOPINANT, se face DE CATE ORI ESTE NECESAR de catre administratia de pe Lacul Boteni 1, IN TIMPUL orcarei PARTIDE de PESCUIT desfasurata de pescar iar aceasta regula este PRIMORDIAL ACCEPTATA de orice pescar care doreste sa pescuiasca pe Lacul Boteni 1.

17. Este INTERZIS pescuitul la SPINNING pe Lacul Boteni 1, in timpul partidelor de pescuit sportiv STATIONAR recreativ, fara achitarea abonamentului de pescuit dedicat si este INTERZIS deasemenea PESCUITUL din BARCA sau PESCUITUL la JAPCA, la taparina, PESCUITUL la PLASE de orice fel, PESCUITUL la VARSE, PESCUITUL la CAPCANE sau pescuitul cu ALTE UNELTE de pescuit, altele DECAT UNDITE SI LANSETE.

18. Este permisa DEPASIREA programului de pescuit cu MAXIM DOUA ORE pentru fiecare partida de pescuit aleasa de pescar DACA acesta ACHITA IN PLUS alt BON SUPLIMENTAR de 30 lei.

19. BONURILE de PESCUIT cat si bonurile SUPLIMENTARE, sunt NOMINALE si sunt EMISE doar de administratia de pe Lacul Boteni 1, pentru FIECARUI PESCAR ce ocupa un loc de pescuit, PENTRU ORICE cantitate de PESTE retinuta IN PLUS, pentru PRELUNGIREA PARTIDEI de pescuit, sau pentru PLANTATUL doar cu vaporas telecomandat ori pentru fiecare BAT intins IN PLUS.

20. ACCEPTAREA de catre pescar a REGULILOR AFISATE si la INTRAREA in ARIA BAZINULUI piscicol Lacul Boteni 1, dar si PREZENTATE ONLINE sau pe FIECARE BON de pescuit, PERMITE desfasurarea partidei de PESCUIT aleasa de acesta.

21. NERESPECTAREA regulilor IN TIMPUL PARIDELOR de PESCUIT pe Lacul Boteni 1, presupune EVACUAREA pescarului din aria bazinului piscicol SI expunerea acestuia la SANCTIUNI PENALE de furt, braconaj, inselaciune sau altele cat si PIERDEREA SUMEI achitate pentru PARTIDA de PESCUIT aflata in desfasurare.

 

Tel: 0766584085 | 0723447101

Site web: https://laculboteni1.ro

Facebook: https://www.facebook.com/boteni1.pescuit.sportiv.peste.simetrie.hailapeste

 

Localizare -clik aici-[ Str. Argesului, Nr 1, Sat Boteni, Judetul Ialomita, Romania ]

Related Images:

Back to top button
error: Content is protected !!