Blog

Locul potrivit pentru pescuitul crapului

Crapul este un pește ce trăiește în numeroase ape din întreaga lume.

În primul rând anotimpul în care mergeți la pescuit este foarte important. Confortul termic al crapilor este asemănător cu cel al oamenilor. În perioadele foarte călduroase sau friguroase, aceștia se ascund pe fundurile bazinelor, acolo apa fiind mai rece vara și caldă iarna.

În schimb în anotimpurile de primăvară și toamnă, crapii se găsesc la adâncimi mici, tânjind după un strop de căldură. Puteți ține cont de faptul că iarna ei si-au procurat destul de greu hrana, astfel că ii puteți stimula cu naditului, atrăgându-i în zona de interes.

Un alt factor de care trebuie ținut cont atunci când mergeți la pescuit de crap, constă în alegerea locului potrivit. Localizarea crapilor se va face diferit în funcție de specificul apei.

În cazul bălților, acest tip de pește are tendința de a se departa de aglomerația și gălăgia oamenilor, căutând un loc liniștit. De exemplu dacă se pescuiește pe un singur mal, atunci el cu siguranță se va adăposti pe malul opus.

Râurile și fluviul Dunărea sunt in top destinații preferate de pescarii aventurieri. În cazul acestor destinații trebuie ținut cont de faptul că această specie de pești va căuta întotdeauna o zonă cât mai liniștită, ferită de curenți puternici. Ideal ar fi ca în acea zonă să se regăsească stuf, copaci scufundați sau orice alte mijloace prin intermediul cărora crapii își pot procura hrana.

Localizarea crapilor este influențată de mult mai mulți factori, cei prezentați de noi au rolul de a vă oferi pentru început o perspectivă asupra acestui domeniu vast, dar totodată de a vă ajuta în alegerea unui loc cât mai potrivit de pescuit.

Acorda o nota

Scoring General

User Rating: 4.65 ( 5 votes)

Related Images:

Back to top button
error: Content is protected !!
Open chat